Potrebno:
- obično ide 250 gr mesa po osobi, za četvoročlanu porodicu 1 kg bez kostiju od krmenadle
- nakoliko komada isečete meso toliko ide komada sira i šunke ( dimljenog mesa ) i slanine ukoliko se odlučite da umotavate
- so i biber
- ulje ukoliko pržite
Priprema:
Meso okrenuti po duđini pa tako seći tanke šnicle.
Izlupati i posuti sa malo soli i bibera svako parče.
Ostaviti da odstoji 10ak minuta.
Na svako parče mesa po dužini staviti komad šunke i sira pa uviti.
Ako vam je meso negde puklo na taj deo stavite šunku, a ona će zadržati sir da ne curi napolje pri pečenju.
Zagrejte ulje na srednje i stavite da se peku ravnomerno sa obe strane.
Ukoliko pečete na roštilju, ulje nije potrebno.
Pečene punjene vešalice se obično poslužuju uz kajmaka ili urnebes salatu.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar