nedjelja, 25. prosinca 2016.

Čokoladna torta

Sastojci i priprema:
Ovo je definitivno najbolja cokoladna tortica,svi koji su probali taj dan tortu vracali su se po jos jedno pa po jos jedno parce.Kolege sa posla povodom 10 god. rada u firmi pravili su malu zakusku za nas zaposlene a od mene su narucili da im napravim pravu bombasticnu cokoladnu tortu.I nisam pogresila u odabiru recepta,torta je stvarno savrsena,dosta je ima od ove mere dobila sam tortu tesku 4 kg.Uskoro ju ponovo pravim za jedno nase slavlje.Videcete da u tortu ide svasta nesto,zato je i preukusna,malo je skuplja ali verujte mi ako imate neko slavlje sa ovom torticom necete pogresiti.Peku se 2 kore.
Sastojci za 1 koru:
  • 6 jaja
  • 8 kasika secera
  • 6 kasika ulja
  • 6 kasika mleka
  • 6 kasika brasna
  • 3 kasike kakaa
  • 1 prasak za pecivo
Krema:
  • 400 gr cokolade sa celim lesnjacima
  • 500 gr cokolade za kuvanje
  • 1 lit. slatke pavlake
Jos je potrebo: 200 gr napolitanki od lesnjaka sitno naseckati nozem
400 gr nutelle ili nekog krem namaza od lesnjaka (Ja sam koristila cipiripi krem).
Za natapanje biskvita: 500 ml cokoladnog mleka
Dekoracija po zelji: Ja sam tortu okolo ukrasila sa 2 umucene cokoladne kreme
Za biskvit dobro penasto mutiti jaja i secer.Prosejati brasno, prasak za pecivo i kakao.Kad se jaja umute dodati postepeno ulje i mutiti.Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodavati naizmenicno mleko i mesavinu brasna,praska i kakaa.Sve umutiti da se spoji i izliti u kalup ( 37*26 cm) oblozen papirom za pecenje i peci na 180 C…Ispeci jos jedan ovakav biskvit.
Krema:
Za kremu ugrejati slatku pavlaku do vrenja ali paziti da vam neprokuva i preliti preko izlomljene cokolade,sve izmesati dase cokolada otopi.Obe vrste cokolade prethodno nozem iseckati i staviti u plasticnu vecu ciniju…Ostaviti kremu da se hladi i da se stisne.Krema ce vam biti jako retka kada ju napravite gustine kao supa ali nebrinite,kako se krema hladi ona ce biti sve gusca i gusca,kada se ohladi onda ju stavite u frizider na par sati da se dobro ohladi i stisne.Mozete ju ostaviti i preko noci u frizideru moja je stajala 7 h s tim da sam ju povremeno mesala kako se zgusnjavala.Kada se krema dobro ohladila i stisnula umiksajte ju dobro mikserom u cvrstu kremu.
Svaku koru preseci na 2 dela i svaku koru tokom filovanja nakvasiti cokoladnim mlekom.
U jednu vrecicu staviti ugrejanu nuttelu da se lakse razljeva pa odrezati vrh i isarati po svakom biskvitu tokom filovanja.
Filovanje:
Kora 1: Natopiti cokoladnim mlekom, isarati koru eurokremom, premazati kremom, posuti naseckane napolitanke.
Kora 2: Natopiti cokoladnim mlekom, isarati po kori eurokrem, premazati kremom, posuti naseckane napolitanke.
Kora 3: Natopiti cokoladnim mlekom, isarati po kori eurokrem, premazati kremom, posuti naseckane napolitanke.
Kora 4: Premazati kremom, a dekoracija je po zelji.
Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar