Sastojci za koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 kašika prezle
- 1/2 praška za pecivo
Sastojci za krem I i II :
- 600 ml mleka
- 4 žumanca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika brašna
- 1 kašika ekstrata od vanile
- 100 gr čokolade
- 250 gr margarina
- 100 gr šećer u prahu
- oko 20 komada petit keksa ili suvog keksa po želji
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati mlevene orahe, brašno, prezlu i prašak za pecivo i sjediniti varjačom.
Istresti u obložen pleh 25 x 25 cm i peći koru 20 minuta, zavisno od rerne. Peče se na 180 stepeni.
450 ml mleka staviti da provri.
Za to vreme umutiti žumanca, šećer, ekstrat vanile, brašno i preostalih 150 ml mleka.
U jednu plastičnu dublju posudu izlomiti čokoladu.
Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa pola smese istresti preko izlomljene čokolade a pola ostaviti tako.
Izmešati smesu sa čokoladom. Kada se otopila i sjedinila sa filom ostaviti oba da se hlade.
Margarin ulupati sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na dva dela.
Margarinu dodavati žuti fil i mutiti, a drugom delu margarina dodavati čokoladni fil i mutiti.
Margarinu se dodaje fil a ne filu margarin jer na taj način fil neće se razrediti.
Na koru naneti žuti fil, pa rer petit keksa umočenog u mleko, pa odgore čokoladni krem i posuti mlvenim orasima, preliti čokoladom ili premazati šlag, po želji.
Ostaviti da odstoji bar 3h pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar