srijeda, 21. prosinca 2016.

Posne lepinje sa krompirom i kupusom

Posne lepinjice napunjene kiselim kupusom i krompirom. Idealna večera ili doručak u vreme  posta.


Sastav:
  • 500 – 600  gr brašna
  • 1 do 2 kašičice soli, po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 25 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml tople vode + 100 ml
  • ulje za prženje
Punjenje :
  • 4 pune kašike kiselog kupusa
  • 4 pune kašike pire krompira ( 2 krompira ili po želji )
Priprema:
Pomešajte brašno sa solju.
Pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, izmešajte pa u brašnu napravite rupu  i istresite.
Ostavite da odstoji tako 5 minuta.
Zatim dodajte ulje, ostatak vode i umesite testo.
Ostavite testo neka odstoji sat vremena pokriveno krpom.
Krompir, obarite pa ispasirajte i dodajte kupus pa sve sjedinite.
Testo koje je odstajalo istresite, pobrašnavite i razvucite.
Veličinu lepinja izaberite sami.
Isecite kvadrate ili pravougaonike i na svaki stavite po kašiku punjenja.
Preklopite i zatvorite viljuškom.
Zagrejte ulje za prženje, ali ne na najjače, da vam ne bi pregorele okolo a unutra ostale nepečene.
Spuštajte u vrelo ulje lepinje i pecite ih sa obe strane ravnomerno.
Pečene ocedite na ubrus pa tople poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar