Sastojci za krem:
Priprema:
Pomijesati vanil secer sa secerom u prahu. Pomijesati ljesnike i orahe. Mutiti bjelanjke uz postepeno dodavanje secera i limunovog soka u cvrst snijeg.
U umucene bjelanjke dodati orahe i ljesnike uz lagano mijesanje.
Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i ravnomjerno rasporediti. Peci na 180C oko 15 min (biskvit ce se odvojiti od ruba papira za pecenje kada je gotov).
Ohladiti ga i isjeci na tri jednaka dijela.
U mlijeko dodati secer, vanil secer, ribanu koricu narandze i pola soka od narandze te staviti da prokuha pa smanjiti temperaturu na minimum. Zumanca pomijesati sa polovinom soka, dodati prah za puding, dodati i gustin i sve izmiksati da ne bude grudvica. Izmiksanu masu uliti u mlijeko i kuhati uz neprestano mijesanje dok se masa ne stegne. Prekriti je sa prozirnom folijom i ohladiti.
Pjenasto umutiti 100 gr maslaca pa dodati ohladjenu masu i sve sjediniti. U sjedinjenu masu umijesati i 1dcl umucenog vrhnja za slag.
Podijeliti masu ma 3 jednaka dijela i premazati preko biskvita.
2 slag kreme od vanilije umutiti prema uputstvu te s njima dekorisati kolac. Dekoraciju upotpuniti sa filetiranim narandzama, listicima mente i coko stapicima…
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar