Sastojci za kremu:
Glazura:
Priprema biskvita:
Umutiti pjenasto žumanjke i šećer, a potom dodati ostale sastojke s tim sto se na kraju dodaje snjeg od bjelanjaka.
Okrugli kalup srednjih dimenzija obloziti kuharskim papirom i peci biskvit na 180 stupnjeva, 40 minuta.
Priprema kreme:
Gustin i šećer umutiti sa malo hladnog mljeka, pa uliti u 7 1/2 dcl kipućeg mljeka.
Nakon par minuta kuhanja skinite sa vatre, pa dodajte bjelu čokoladu da se otopi.
Kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izrađen margarin.
Glazura:
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu.
Povremeno promješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači.
NE SMIJE PROKUHATI,TOPITI NA SREDNJE JAKOJ VATRI.
Skinuti sa vatre, hladiti par minuta i onda izliti na kremu koju ste stavili na biskvit.
Napomene: Glazura od vrhnja za slag i cokolade bude rijetka, ali neka vas to ne plasi. Kad je stresete na kremu stavite tortu u frizider i ona ce se stisnuti. Po zelji mozete je posuti ljesnjacima krupnije mljevenim.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Izvor: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar