petak, 23. prosinca 2016.

Monte torta

Sastojci za biskvit:
  • 5 žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
  • 7 1/2-dcl mlijeka
  • 6 žlica gustina
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina
  • 1 bjela čokolada
Glazura:
  • 1/2 litre vrhnja za šlag
  • 20 dkg-čokolade za kuhanja
  • 10 dkg-mlječne čokolade
Priprema biskvita:
Umutiti pjenasto žumanjke i šećer, a potom dodati ostale sastojke s tim sto se  na kraju dodaje snjeg od bjelanjaka.
Okrugli kalup srednjih dimenzija obloziti kuharskim papirom i  peci biskvit  na 180 stupnjeva, 40 minuta.
Priprema kreme:
Gustin i šećer umutiti sa malo hladnog mljeka, pa uliti u 7 1/2 dcl kipućeg mljeka.
Nakon par minuta kuhanja skinite sa vatre, pa dodajte bjelu čokoladu da se otopi.
Kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izrađen margarin.
Glazura:
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu.
Povremeno promješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači.
NE SMIJE PROKUHATI,TOPITI NA SREDNJE JAKOJ VATRI.
Skinuti sa vatre, hladiti par minuta i onda izliti na kremu koju ste stavili na biskvit.
Napomene: Glazura od vrhnja za slag i cokolade bude rijetka, ali neka vas to ne plasi. Kad je stresete na kremu stavite tortu u frizider i ona ce se stisnuti. Po zelji mozete je posuti ljesnjacima krupnije mljevenim.
Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar