srijeda, 21. prosinca 2016.

PREDIVAN KREMASTI KOLAČ

Potrebni sastojci
Biskvit
5 jaja
250 g šećera
200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 žlica vode
2 žlice kakaa
Za kremu:
150 g šećera
5 žumanjaka
5 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400
500 ml mlijeka
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
Za pjenu:
5 bjelanjaka
250 g šećera
sok od pola limuna

Priprema
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C.
Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
To je sve za ovaj divni desert. Nije ga teško napraviti, a okus mu je izvanredan. Uživajte!

Izvor: Coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar