Priprema:
Meso pospite sa malo soli, bibera i garam masala pa utrljajte zacine u meso.
U tavi zagrijat malo ulja, dodat meso i przit na lagnoj temperaturi oko 4-5 minuta.
Okrenut meso i przit jos dvije minute.
Podlit sa 100 ml. vode, poklopit i kuhat od 10 do 12 minuta.
Meso sklonit iz tave na dasku i pustit da se hladi bar 5 minuta.
Dok se meso hladi zagrijte naan ili proprzite na maslinovom ulju sa obe strane.
Isjecite persun i halapinjo, dodajte sok od limuna i izmjesajte.
Isjecite i luk na tanke rezance.
Naan presavijte, napunite mesom, pospite sijeckanim persunom, halapinjom i lukom.
Krastavice isjecite, posolite, dodajte pavlaku ili jogurt i servirajte kao salatu uz ovaj sendvic.
U tavi zagrijat malo ulja, dodat meso i przit na lagnoj temperaturi oko 4-5 minuta.
Okrenut meso i przit jos dvije minute.
Podlit sa 100 ml. vode, poklopit i kuhat od 10 do 12 minuta.
Meso sklonit iz tave na dasku i pustit da se hladi bar 5 minuta.
Dok se meso hladi zagrijte naan ili proprzite na maslinovom ulju sa obe strane.
Isjecite persun i halapinjo, dodajte sok od limuna i izmjesajte.
Isjecite i luk na tanke rezance.
Naan presavijte, napunite mesom, pospite sijeckanim persunom, halapinjom i lukom.
Krastavice isjecite, posolite, dodajte pavlaku ili jogurt i servirajte kao salatu uz ovaj sendvic.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar