nedjelja, 25. prosinca 2016.

Indijski takos


Sastojci:
  • 2 komada pileci prsa
  • so i biber
  • malo garam masala (moze i bez)
  • malo ulja
  • 1 halapinjo papricica
  • malo svjezeg persuna
  • 1 kasika soka od limuna
  • pola glavice luka
  • 4 pita bread (indijski kruh-naan)
Priprema:
Meso pospite sa malo soli, bibera i garam masala pa utrljajte zacine u meso.
U tavi zagrijat malo ulja, dodat meso i przit na lagnoj temperaturi oko 4-5 minuta.
Okrenut meso i przit jos dvije minute.
Podlit sa 100 ml. vode, poklopit i kuhat od 10 do 12 minuta.
Meso sklonit iz tave na dasku i pustit da se hladi bar 5 minuta.
Dok se meso hladi zagrijte naan ili proprzite na maslinovom ulju sa obe strane.
Isjecite persun i halapinjo, dodajte sok od limuna i izmjesajte.
Isjecite i luk na tanke rezance.
Naan presavijte, napunite mesom, pospite sijeckanim persunom, halapinjom i lukom.
Krastavice isjecite, posolite, dodajte pavlaku ili jogurt i servirajte kao salatu uz ovaj sendvic.
Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar