SASTOJCI
50 dag kora za savijače
20-30 dag šunke u listićima(delux…)
20-30 dag sira gaude(ementalera ,trapista…)
oko 80 dag kiseloga vrhnja
50 dag kora za savijače
20-30 dag šunke u listićima(delux…)
20-30 dag sira gaude(ementalera ,trapista…)
oko 80 dag kiseloga vrhnja
PRIPREMA
1.
Rolada ovisi o količini kora..ako imate oko 10(kao u većini paketa kupljenih kora)stavite 2 kore jednu na drugu-premažite vrhnjem,položite gore 3 koru i opet premažite vrhnjem.Na to položite šnite šunke.Opet prekrijte s 2 kore,premažite s vrhnjem i opet koru.Sljedeću koru opet premažite s vrhnjem i na nju položite sira u šniticama ili ga naribajte.Prekrijte s ostatkom kora i čvrsto zarolajte.
2.
Nije bitan raspored kora i nadjeva….Raspored si napravite sami…kore premažite u tankom sloju s vrhnjem kako bi vam bilo dovoljno za što više premaza…U jednom sloju stavte šunku ,u drugome sir….i zarolajte.Stavite je u veći lim ili ako pečete u manjem plehu kao ja-roladu prerežite na pola prije pečenja.Ostatak vrhnja premažite izvana po roladi.
3.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 180-190 stupnjeva i pecite oko 40-45 minuta dok ne dobije lijepu boju.Poslužiti vruće uz npr.zelenu salatu,majonezu,kečap.Ili pak hladnu npr.za užinu .
1.
Rolada ovisi o količini kora..ako imate oko 10(kao u većini paketa kupljenih kora)stavite 2 kore jednu na drugu-premažite vrhnjem,položite gore 3 koru i opet premažite vrhnjem.Na to položite šnite šunke.Opet prekrijte s 2 kore,premažite s vrhnjem i opet koru.Sljedeću koru opet premažite s vrhnjem i na nju položite sira u šniticama ili ga naribajte.Prekrijte s ostatkom kora i čvrsto zarolajte.
2.
Nije bitan raspored kora i nadjeva….Raspored si napravite sami…kore premažite u tankom sloju s vrhnjem kako bi vam bilo dovoljno za što više premaza…U jednom sloju stavte šunku ,u drugome sir….i zarolajte.Stavite je u veći lim ili ako pečete u manjem plehu kao ja-roladu prerežite na pola prije pečenja.Ostatak vrhnja premažite izvana po roladi.
3.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 180-190 stupnjeva i pecite oko 40-45 minuta dok ne dobije lijepu boju.Poslužiti vruće uz npr.zelenu salatu,majonezu,kečap.Ili pak hladnu npr.za užinu .
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar