Sa džemom od aronije i čokoladnom glazurom…Neodoljiv…
Sastojci kora:
Fil:
Fil:
Način pripreme kora:
U zdjelu stavite mljeveni keks,maslac i sok.Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore slobodno još dodate soka. U kalup br.26 stavite papir za pečenje i formirajte koru.
Bijeli fil:
Umutite sir sa šećerom, sokom od limuna i koricom, posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umućenim sirom. Dodajte i želatin koji ste potopili u 20 kašika hladne vode da nabubri pa ga malo zagrijete da se otopi.
Bijelu kremu nanesite na keks.
Džem od aronije izmutite štapnim mikserom, malo ga zagrijete i dodate želatin koji ste ranije prelili sa hladnom vodom da nabubri. Kad se fil malo ohladi onda ga nanesite na bijeli fil.
Još vam ostaje da na pari istopite 100 grama čokolade za kuhanje, dodate vrhnje i lagano miješate dok ne dobijete glatku glazuru, zatim je prelite preko fila od džema i ostavite da se kolač potpuno ohladi.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar