Kokos kora:
- 6 belanaca
- 300 gr kokosa
- 300 gr šećera
- prstohvat soli
Vanila krem:
- 6 žumanaca
- 8 kašika šećer
- 50 gr gustina
- 300 ml mleka
- 175 ml slatke pavlake
- 2ml ekstrata od vanile
- prstohvat soli
Sloj čokolade:
- 200 gr čokolade
- 75 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte belanca sa malo soli pa ulupajte šne dodavajući šećer dok ne dobijete jak šne.
Umešajte kokos i lagano izmešajte.
U tepsiju stavite papair za pečenje i sipajte smesu i stavite da se peče na 170 stepeni dok ivice ne porumene.
Umešajte kokos i lagano izmešajte.
U tepsiju stavite papair za pečenje i sipajte smesu i stavite da se peče na 170 stepeni dok ivice ne porumene.
Pazite, kora je jako krta. Ohladite je i skinite paljivo papir pa vratite u tepsiju u kojoj se pekla.
Kada se ohladi pažljivo izvadite tortu iz tiganja (pažljivo, jer lako razbiti) uklonite papir i vratite u posudu u kojoj sam peku sve papirom za pečenje.
Kada se ohladi pažljivo izvadite tortu iz tiganja (pažljivo, jer lako razbiti) uklonite papir i vratite u posudu u kojoj sam peku sve papirom za pečenje.
Stavite čokoladu i slatku pavlaku da se otope zajedno i sjedine pa prelijte preko kore i ostavite da e ohladi.
Pomešajte umanca sa šećerom i brašnom pa dodajte 100ml mleka a ostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte smesu. Kad se zgusne sklonite sa vatre i skroz ohladite.
Ulupajte 175 ml slatke pavlake pa dodajte ohladjenom kremu uz miskiranje.
Krem premaite preko sloja čokolade pa dekorišite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar