srijeda, 21. prosinca 2016.

Torta sa čokoladom i lešnicima

Jedna bogata torta sa čokoladom i lešnikom. Fini ukus prženih lešnika u kombinaciji sa čokoladom. Ako je izaberete nećete pogrešiti. Promer prečnika kalupa je 24 cm, a može se praviti i u kalupu 26 cm.




Za 3 kore:
  • 6 krupnih jaja, ili 7 sitnijih
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 50 gr čokolade
  • 100 gr margarina
  • 2 kašike kakaoa
  • 10 gr praška za pecivo
Čokoladni fil:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 gr crne čokolade
  • 100 gr mlečne čokolade
Lešnik fil:
  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom lešnika ( 80 gr )
  • 2 kašike šećera
  • 150 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr pečenog mlevenog lešnika
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stpeni.
Prvo otpiti čokoladu sa margarinom i ostaviti da se hladi.
Odvojiti žumanca od belanaca pa žumancima dodati šećer i ulupati.
Dodati zatim otopljen margarin i čokoladu, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve sjediniti.
Posebno ulupati penu od belanaca pa dodati pola prethodno umućenoj smesi, izmešati varjačom ili žicom, pa dodati ostatak.
U kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu masu za kore i staviti da se peče oko 30 minuta zavisno od rerne.
Pečen biskvit ostaviti da se hladi.
Dok se kore peku praviti pvo čokoladni fil.
Staviti slatku pavlaku da se zagreje do tačke ključanja pa skloniti i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se sve ne sjedini i ostaviti da se hladi.
Kada bude mlako staviti u frižider.
Za drugi fil pomešati poding, i šećer sa 100 ml hladnog mleka a ostatak staviti na vatru da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti da se potpuno ohladi prethodno stavljajući prozirnu foliju da se ne uhvati korica.
Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, dodati ohladjen puding i sve zajedno izmešati.
Zatim dodati mlevene lešnike i sve sjediniti.
Izvaditi fil iz frižidera pa ga izmiksirati.
Preseći vodoravno biskvit na tri dela da se dobiju tri tanke korice.
Svaku koricu pre mazanja fil malo poprskati mlekom.
Kora, drugi krem, prvi krem, kora, drugi krem, prvi krem, treća kora i okolo fil koji vam je preostao, mogu se i pomešti.
Premazati celu tortu i dekorisati.
Prijatno!

Izvor: Coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar