Potrebno za beli deo:
Priprema:
Prvo napravite tamni deo.
Otopite šećer sa vodom, koliko da provri, dodajte margarin i čokoladu, mešajte dok se ne istopi pa sklonite sa šporeta.
Spojite sa mlevenim keksom i orasima.
Na tacnu stavite celofan, malo šećera u prahu, sipajte masu, preko opet celofan i oklagijom ravnomerno rasklagijajte.
Zatim pravite beli deo: Šećer i vodu stavite da vri, dok ne počne da se zgušnjava.
Dok se sirup kuva mikserom mutite mleko u prahu sa margarinom.
Vreo, gotov sirup, sipajte u tankom mlazu u umućen margarin, neprestano miksajući.
Sjedinjenu masu nanesite na taman deo i ravnomerno rasporedite. Po želji ukrasite otopljenom crnom čokoladom.
Dobro ohladite da se stegne bajadera,a potom je isecite na manje komadice ili stangle.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar