četvrtak, 1. prosinca 2016.

Argentinski ćevapi

Ekonomični ćevapi, krompir i meso a veoma ukusni. Uz prilog, preliv ili salatu idealan ručak.


Za ćevape:
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 300 gr krompira
  • 2 jajeta
  • biber, peršun, so i soda bikarbona
Za sos:
  • 100ml neutralne pavlake
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • 100ml majoneza
Priprema ćevapa:
Krompir oprati i obariti. Obaren krompir prohladiti pa očistiti i izrendati na krupnijoj rešetki. Dodati mu meso, jedno jaje i jedno žumance.
Belance će vam ostati za pohovanje. Dodati na vrh noža sode bikarbone, so i biber pa smesu izmešati i lepo ujednačiti.
Oblikujte ćevape i ostavite u fižider da se malo stegnu. Pripremite smesu za pohovanje i ispohujte ćevape, mada i n emorate, lepo se peku i ne lepe se.
Priprema sosa: Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan, možete i izgnječen beli luk pa ostavite ga u frižider.

Nema komentara:

Objavi komentar