subota, 3. prosinca 2016.

Zlatiborska pita

Sastojci

10 listova za pitu srednje debljine

I fil

2 belanca
3,5 dcl. jogurta
2 dcl. ulja
1 šolja od 2 dcl. brašna
1 prašak za pecivo
so

II fil

400 g. sira
2 žumanca
2 kašike pavlake ako je sir zreliji i suvlji
so

priprema



Sve sastojke za prvi fil izmešati, ne mutiti belanca mikserom, samo izmešati sa ostalim sastojcima. 

sir, žumanca, so i pavlaku takođe izmešati. 

Za jednu jufku je potrebno pet kora.
Koru premazati sa filom od jogurta, staviti preko nje drugu i tako svih pet. Samo na poslednju, koja je takođe premazana filom od jogurta, rasporediti pola količine sira. 
Uviti užom stranom kao štrudlu i staviti u podmazanu tepsiju.
Ponoviti postupak sa ostalih pet kora i filovima. Premazati malo uljem i staviti da se peče.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pitu oko 30 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar