petak, 2. prosinca 2016.

Sočno pohovano belo meso iz rerne

 Sastojci 

oko 600 g. pilećeg belog mesa
2 dcl. kisele pavlake
1 jaje
3 kašike prezli
3 kašike parmezana ili nekog drugog pikantnog sira slične teksture
nekoliko kapi ulja za podmazivanje tepsije
so, biber
 Priprema

Meso iseći na tanje filete, posoliti i malo pobiberiti. 
Izmešati pavlaku i jaja i u smesu staviti filete piletine. 
 Prekriti folijom i ostaviti 2 sat u frižider. Ako nemate vremena ostavite 1 sat, ne manje, piletina će opet biti sočna posle pečenja. 
U drugoj posudi izmešati sir i prezle. Tepsiju u kojoj će se meso peći blago nauljiti i posuti tankim slojem prezli.
 Svaki komad piletine uvaljati u smesu prezli i sira i ređati u tepsiju.
 Ostaće malo smese pavlake i jaja, i nju stavite preko fileta i pospite ostatkom mrvica i sira.
 Peći u prehodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, zavisi i od rerne, dok piletina ne dobije zlatnu boju i ne stvori se fino zapečena korica. 


NAPOMENA

Isečenu piletinu nije potrebno jako istanjiti , dovoljno je samo malo dlanom pritisnuti da se debljina mesa na pojedinim mestima malo izjednači. Ako ipak volite jako tanke filete, obavezno smanjiti malo vreme pečenja. 

Nema komentara:

Objavi komentar