SASTOJCI ZA POSNE POGAČICE:
- po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica,
- kisela voda,
- crni luk (ili praziluk),
- beli luk,
- konzerva tunjevine,
- začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…)
- povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…)
- brašno ili prezle.
POSNE POGAČICE SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:
- Pahuljice preliti sa kiselom vodom ili sa običnom vodom sa praškom za pecivo i da odstoji.
- Za to vreme pripremiti povrće i sve sastojke sjediniti.
- Smesu staviti u frižider 1h i sa brašnom ili prezlama oblikovati u pravilne pogačice i pržiti sa obe strane dok ne porumene.
Recept poslala Ivanka Tucaković
Nema komentara:
Objavi komentar