subota, 3. prosinca 2016.

Posne pogačice

SASTOJCI ZA POSNE POGAČICE:

  • po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica,
  • kisela voda,
  • crni luk (ili praziluk),
  • beli luk,
  • konzerva tunjevine,
  • začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…)
  • povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…)
  • brašno ili prezle.

POSNE POGAČICE SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Pahuljice preliti sa kiselom vodom ili sa običnom vodom sa praškom za pecivo i da odstoji.
  2. Za to vreme pripremiti povrće i sve sastojke sjediniti.
  3. Smesu staviti u frižider 1h i sa brašnom ili prezlama oblikovati u pravilne pogačice i pržiti sa obe strane dok ne porumene.
Recept poslala Ivanka Tucaković

Nema komentara:

Objavi komentar