Keks sloj:
- 150 gr šlaga
- 250 ml mleka
- 200 gr kisele pavlake
- 200 gr mlevenog keksa
Čokoladni sloj:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 gr čokolade
Još:
- bilo koji suvi keks da se popuni donji red
- i nešto za dekoraciju po izboru
Priprema:
Staviti slatku pavlaku na vatru da bude vrela ali da ne provri.
Zatim skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se sve ne sjedini kao kada otapate čokoladu za glazuru. Prvo ima sitne tačkice čokolade pa se tek onda vezuje, treba malo više mešati.
Pustiti da se malo prohladi, pa se toplo tako može staviti u frižider 60 minuta.
Posle sat vremena umutiti šlag sa mlekom, pa dodati kiselu pavlaku, izmešati i umešati keks.
Izvaditi čokoladni fil iz frižidera i izmiksirati.
Preostalu slatku pavlaku umutiti, ali ne pregusto jer će se dodavanjem čokoladnog fila dodatno zgusnuti.
Slatka pavlaka sa čokoladom hoće da se jako stegne pa ako je pregusto samo uspete 50 ml mleka i malo umutite, otpustiće i fino se sjediniti.
Obruč kalupa 23 cm obložiti pa staviti na tacnu.
Prvi sloj je red keksa umoćenog u mleko, pa sloj sa mlevenim keksom i odgore sloj sa čokoladom.
Staviti u zamrzivač sat vremena pa skinuti obruč ili u frižider 3h pa skinuti obruč.
Ko nema obruč neka sve stavi u šerpu ali obrnutim redom.
U šerpu staviti foliju, čokoladni deo na foliju, deo sa mlevenim keksom pa sloj suvog keksa umočenog u mleko.
U zamrzivaču držati sat, sat ipo pa okrenuti na tacnu is kinuti foliju ili 3 – 4h u frižideru pa okrenuti na tacnu.
Odgore stavite po želji šta volite.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar