četvrtak, 1. prosinca 2016.

Marinade za piletinu

Evo nekoliko saveta, predloga kako možete da marinirate pileće meso i učinite ga sočnijim i ukusnijim.


  1. Izmešajte 2 kašikice senfa sa 4 kašikice jabukovog sirćeta. Dodajte malo bibera, pola kašikice soli, 4 kašike vinskog sirćeta i 2 kašike maslinovog ulja. Ovom smesom premažite batake ili celo pile i ostavite da odstoji 15 minuta do 1h.
  2. Izmešajte 2 kašike belog vina ili jabukovog sirćeta, 2 kašike maslinovog ulja, 1 čen belog luka i pola kašikice karija. Premažite ovom smesom piletinu i ostavite odstoji 15min.
  3. Izmešajte 2 kašike crnog vina, 2 kašike maslinovog ulja, malo soli i belog luka.
  4. Pola šoljice jogurta, prstohvat čilija, pola kašikice karija, mleveni korijander i čen belog luka. Sve sastojke izmešati i u tome ostaviti piletinu nekoliko sati.
  5. 125ml procedjenog kiselog mleka, narendana kora limuna i sok od jednog limuna. U tome ostaviti preko noći u frižideru pa valjati u prezlu i peći.
  6. 2dl jogurta, kašikica karija, kašikica senfa, kašikica prešuna, majčine dušice, 3 kašike maslinovog ulja, susam. redjajte red mesa pa premazujte marinadom, ostavite u frižideru preko noći.
  7. 2 kašike paradajz pirea, 4 kašike balsamico sirćeta, 2 kašike meda, so i biber, 2 čena belog luka.
  8. 1 čen belog luka, 1 kašikica tabasco sosa, so i biber, 1 kašika meda, 2 kašike senfa, 2 kašike limunovog soka, 1 kašika ruzmarina, 8 kašika maslinovog ulja. Piletinu premažite sa ovom smesom pa stavite pod folijom da se peče. Nije potrebno čekati.

Nema komentara:

Objavi komentar