Dakle, vlasnik restorana i njegova mama tvrde da se majonez ponaša kao zamena za ulje, balansira šećer i daje čokoladnom kolaču neophodnu vlažnost. U nastavku je recept, i nadamo se da će vam se svideti.
Potrebno je:
- 240 g brašna,
- 80 g kakaoa,
- 1 ¼ kašičice sode bikarbone,
- ¼ kašičice praška za pecivo,
- 3 jaja,
- 250 g šećera,
- kašičica ekstrakta od vanile,
- 230 g majoneza,
- 220 ml vode.
Način pripreme:
Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i majonez, pa im dodajte mešavinu brašna i kakao, vodu, pa sve lepo sjedinite.
Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite na 170 stepeni oko pola sata. Kolač možete da pospete šećerom u prahu ili da ga premažete glazurom od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar