subota, 10. prosinca 2016.

FERRERO ROCHER ROLADA: GOTOVA ZA 13 MINUTA!


Biskvit

6 manjih jaja
100gr šećera
25gr kakaa
2 žlice gustina 
180gr čokolade ( iznad 50% kakaa )
2 žlice vruče vode

Zagrijte pećnicu na 180C. Lim ( onaj od pećnice ) prekrijte papirom za pečenje.
Odvojite žumanjke i bjelanjke. 
Čokoladu otopite na pari.
Bjelanjke istucite u snijeg
Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i blijedi. Prosijte kakao i gustin, pa dodajte odtopljenu čokoladu i miksajte dok se ne sjedini. Dodajte 2 žlice vruče vode.
I na kraju snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte sa spatulom dok smjesa ne postane jednolična.
Razmažite smjesu preko papira za pečenje.
Pecite 13 minuta.

Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče. 
Kada biskvit izvadite iz pećnice posipajte ga kakaom pa prebacite na vlažnu krpu, na krpu stavite onu stranu na kojoj je papir za pečenje, pa zarolajte i omotajte krpom. Ostavite da se ohladi.

Krema

250gr mascarponea
250gr nutelle
150gr prženih grublje mljevenih lješnjaka

Izmiksajte sastojke.

Kada se biskvit ohladio, odmotajte ga, premažite kremom i opet zarolajte. Dok ga rolate odvojite papir za pečenje. Stavite roladu u hladnjak dok pripremate glazuru.


Glazura

200gr tamne čokolade
25gr maslaca
50gr prženih lješnjaka, grubo mljevenih

Na pari otopite čokoladu i maslac, dodajte lješnjake.
Roladu stavite na rešetku ili na papir za pečenje ( koristite ovaj na kojem se pekao biskvit ) i premažite glazurom. Vratite u hladnjak da se stisne. 
Rolada je prilično čvrsta tako da ju jednostavno odvojite od papira ili rešetke i prebacite na pladanj za posluživanje.

2 komentara: