četvrtak, 1. prosinca 2016.

Fenomenalne cokoladne kocke

Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
12 žlica ugrijanog mlijeka
10 žlica ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
100 grama otopljene čokolade
2 žlice kakaa

Od navedenih sastojaka pripremiti biskvit.
Miksati redom ili odvojiti žumanjke i bjelanjke pa žumanjke dodati na samom kraju.
Biskvit peći 20 minuta na 180ºC.

Miksati slatko vrhnje na srednjoj brzini miksera, u čvrsti šlag dodati otopljenu čokoladu i kakao.
Ovom kremom premazati biskvit.
Po vrhu posuti ribanom čokoladom ili ukrasiti šarama uz pomoć vilice.
Po želji u kremu se može dodati i 50 grama sitno sjeckane čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar