Recept smo „iskopali“ na JacquelynClark blogu i verujemo da nema mnogo razlike od onog kupovnog koji jednostavno obožavamo. Jedino nam ostaje da probamo i uverimo se.
Potrebni sastojci:
Za čokoladni sloj:
- 3 šolje na komadiće iseckane mlečne čokolade,
- ½ šolje kikiriki putera.
- ½ šolje kikiriki putera.
Za nugat sloj:
- ¼ šolje putera,
- Šolja šećera,
- ¼ šolje kondenzovanog mleka,
- 1 ½ šolja italijanske meringe,
- ¼ šolje kikiriki putera,
- 1 ½ šolja kikirikija,
- Kašičica vanila ekstrakta.
- Šolja šećera,
- ¼ šolje kondenzovanog mleka,
- 1 ½ šolja italijanske meringe,
- ¼ šolje kikiriki putera,
- 1 ½ šolja kikirikija,
- Kašičica vanila ekstrakta.
Za karamel sloj:
- Vrećica karamela.
- ¼ šolje pavlake za šlag.
- ¼ šolje pavlake za šlag.
Način pripreme:
Za početak krenite sa pripremom čokoladnog sloja – na pari topite kikiriki puter i čokoladu dok ne dobijete glatku smesu.
Polovinu smese uspite u dobro namašćen četvrtasti kalup i stavite na hlađenje da se stvrdne, 10-15 minuta.
Za nugat sloj – Otopite puter u šerpici na srednje jakoj temperaturi na šporetu. Kad se puter otopio dodajte šećer i kondenzovano mleko, pustite da zakuva i krčka pet minuta, povremeno mešajte. Dodajte kikiriki puter, meringu i vanilu pa sve dobro izmešajte.
Nakon toga sklonite sa vatre i lagano umešajte kikiriki.
Nugat sloj uspite u kalup preko čokolade koja se stvrdnula i vratite ponovo u zamrzivač na 10-15 minuta, a vi krenite sa pripremom karamel sloja.
Karamel sloj – Na pari rastopite karamele zajedno sa pavlakom za šlag povremeno mešajući, za ovo će vam biti potrebno 10-15 minuta. Kad su se karamele rastopile, prelijte ih preko nugat sloja pa ponovo vratite u zamrzivač da se stisne.
Kad se karamel sloj stvrdnuo vaše Snickers kocke prelijte drugim čokoladnim slojem pa još jednom stavite u frižider na finalno hlađenje.
Meringe
Potrebni sastojci:
- 3 belanca,
- 75 ml vode,
- 100 g šećera.
- 75 ml vode,
- 100 g šećera.
U malu šerpicu na šporetu stavite vodu i šećer i pustite da lagano kuvaju i naprave šećerni sirup. Dok se sirup kuha vi mutite belanca dok ne postanu čvrsta. Na kraju u belanca u tankom mlazu neprekidno mešajući dodavajte lagano ohlađen šećer sirup. Mešajte električnim mikserom dok ne dobijete čvrstu svilenkastu smesu.
Nema komentara:
Objavi komentar