Potrebno je:
- 1 šoljica šećera,
- pola šoljice vode,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašika meda,
- pola kašičice mlevenog đumbira,
- četvrtina kašičice mlevenog karanfilića.
- pola šoljice vode,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašika meda,
- pola kašičice mlevenog đumbira,
- četvrtina kašičice mlevenog karanfilića.
Način pripeme:
U jednu šerpicu sipajte šećer i vodu, pa dodajte limun koji je bogat vitaminom C i med koji ima antibakterijska svojstva, umiruje upaljeno grlo i zaustavite kasalj.
Dodajte i mleveni đumbir koji ojačava imunitet i sprečava upale u telu i mleveni karanfilić koji smanjuje stvaranje sluzi, deluje antiseptički i pun je antioksidanas
Stavite šerpicu na vatru i dobro promešajte. Kada počne da ključa, smanjite vartu i lagano krčkajte 15 do 20 minuta. Zatim sklonite sa vatre i pustite da se ohladi. Trebalo bi da dobijete gustu, tamnu i sirupastu smesu.
Kašičicom uzmite malo smese i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje praveći male ovalne bombonice. Kada se ohlade pospite ih šećerom u prahu kako se ne bi lepile jedne za druge.
To je to, sada bombonice uvek mogu da budu uz vas i da vam pruže momentalno olakšanje kada osetite bol u grlu
.
Nema komentara:
Objavi komentar